fredag 17. februar 2023

Hvor lenge må man ha en aksje for å få utbytte?


Hvor lenge du må eie en aksje for å motta utbytte avhenger av selskapets utbyttepolitikk og eks-utbytte (dividend) dato. Utbyttepolitikken bestemmer hvor mye av selskapets inntjening som vil bli utbetalt som utbytte til aksjonærene. Eks-dividend datoen er datoen der aksjene på børsen handler uten retten til å motta utbytte. Hvis du eier aksjer før eks-dividend datoen, vil du ha rett til å motta utbytte.

Vanligvis vil en investor måtte eie aksjer minst én dag før eks-dividend datoen for å ha rett til å motta utbytte. Denne datoen varierer fra selskap til selskap, men den er vanligvis to til tre dager før utbyttet betales ut.

Det er viktig å merke seg at utbytte kan endre seg fra år til år, og at det å motta utbytte ikke er den eneste grunnen til å investere i aksjer. Aksjer kan også stige i verdi, noe som kan gi en investor en gevinst når de selger aksjene.

Investere i aksjer?
Med Skilling kan du trade aksjer, råvarer, indekser, valuta og kryptovaluta til svært gode priser. Opprett en gratis konto og få norsk support.