fredag 21. april 2023

Hvordan bruke Tradingview til å analysere aksjer for nybegynnere

 
Hvordan bruke Tradingview til å analysere aksjer for nybegynnere

Tradingview er en kraftig og intuitiv handelsplattform som tilbyr et bredt spekter av verktøy og funksjoner for teknisk analyse av aksjer. Det kan imidlertid være overveldende for nybegynnere å navigere i plattformen og finne de rette verktøyene og teknikkene for å analysere aksjer. I dette innlegget vil vi presentere noen enkle trinn for å bruke Tradingview til å analysere aksjer for nybegynnere.

1) Opprett en gratis konto og logg inn på Tradingview
Først og fremst må du opprette en konto og logge inn på Tradingview. Du kan velge mellom en gratis konto eller en betalt konto som gir deg tilgang til flere funksjoner. Når du har logget inn, kan du navigere til "Markeder" -fanen øverst på skjermen for å finne aksjer som du ønsker å analysere.

2) Velg aksjen du vil analysere
Når du har funnet aksjen du vil analysere, kan du klikke på navnet på aksjen for å åpne en detaljert side med aksjens prisoversikt og tekniske indikatorer. Her vil du kunne se aksjens prisbevegelser over tid, volumet av handlene, og en rekke tekniske indikatorer som Moving Average, Relative Strength Index (RSI) og mange flere.

3) Analyser prisbevegelsen over tid
Prisoversikten vil gi deg en graf som viser aksjens prisbevegelser over tid. Her kan du legge til forskjellige indikatorer for å hjelpe deg med å tolke og forstå bevegelsene. For eksempel kan du legge til Moving Average for å identifisere trendene i prisen over en bestemt periode. Du kan også legge til Bollinger Bands for å se hvordan prisen beveger seg i forhold til den gjennomsnittlige prisen.

4) Legg til tekniske indikatorer
Tekniske indikatorer gir deg mer informasjon om aksjen og kan hjelpe deg med å forstå hva som driver prisbevegelsene. For eksempel kan RSI indikere om aksjen er overkjøpt eller oversolgt, mens MACD kan indikere om en trend er i ferd med å snu. Du kan legge til flere tekniske indikatorer ved å klikke på "Indicators" -fanen øverst på skjermen og velge de indikatorene du ønsker å bruke.

5) Analyser volumet av handlene
Volumet av handlene kan gi deg en indikasjon på hvor mange handelsmenn som er involvert i aksjen og kan dermed hjelpe deg med å forstå bevegelsene bedre. Du kan se volumet av handlene på grafen i prisoversikten eller ved å legge til Volume-indikatoren.

6) Bruk Tradingview til å identifisere støtte- og motstandsnivåer
Støtte- og motstandsnivåer er viktige for å identifisere hvor aksjen kan være på vei og for å bestemme når du skal kjøpe eller selge. Du kan bruke Tradingview til å identifisere disse nivåene ved å bruke trendlinjer eller horisontale linjer på grafen i prisoversikten. Du kan også bruke Fibonacci retracement-verktøyet for å identifisere potensielle støtte- og motstandsnivåer.

7) Bruk Tradingview screener for å finne nye handelsmuligheter
Tradingview screener gir deg muligheten til å finne aksjer som passer til dine spesifikke kriterier. Du kan bruke screeneren til å filtrere aksjer basert på pris, volum, tekniske indikatorer og mye mer. Dette kan være en effektiv måte å finne nye handelsmuligheter og følge med på markedstrender.

8) Hold deg oppdatert med nyheter og økonomiske hendelser
Nyhetene og økonomiske hendelsene kan ha stor innvirkning på aksjemarkedet. Tradingview gir deg tilgang til en rekke nyhetskanaler og kalendere som gir deg oppdatert informasjon om de siste hendelsene og hvordan de kan påvirke aksjer og markedet generelt. Dette kan være nyttig for å ta informerte beslutninger når du handler.

9) Bruk Tradingview community for å lære og dele kunnskap
Tradingview har et stort og aktivt samfunn av handelsmenn og analytikere. Du kan bruke samfunnet til å lære fra erfarne handelsmenn, dele din egen kunnskap og diskutere aksjer og markedsutviklinger med andre. Dette kan være en flott måte å lære mer om Tradingview og aksjehandel generelt.

Konklusjon
Tradingview er en kraftig plattform for teknisk analyse av aksjer. Ved å følge disse enkle trinnene kan du bruke plattformen til å analysere aksjer og finne nye handelsmuligheter. Husk å holde deg oppdatert med nyheter og økonomiske hendelser og å bruke Tradingview-communityet for å lære og dele kunnskap.

Opprett en gratis Tradingview-konto her.