søndag 15. desember 2019

Hvordan investere i fysisk gull og sølv


Investeringer i gull og sølv er en populær nødhavn i urolige tider.  Det beskytter deg ofte mot inflasjon (prisøkning) i markedet. Historisk sett viser det seg at prisen på gull og sølv øker når alle andre priser stiger. Dersom inflasjonen er høy vil dette være negativt for børsen, og da kan gull være en sikker havn på dine penger.

Slik fungerer prisen på gull og sølv:
Får du kjøpt en dress for 1 gullmynt i dag, så får du etter all sannsynlighet kjøpt en samme dressen for samme gullmynt om 50 år. Gullmynten følger prisstigningen i markedet.

Hvor får man kjøpt fysisk gull:
I gamle dager fikk man kjøpt sølv og gull i banken, men dette er ikke lenger mulig.
Du kan alltid sjekke ut Finn.no for å kjøpe brukt sølv og gull. Men vær forsiktig så du ikke blir lurt.

Den sikre måten:
Den mest kjente forhandleren av gull og sølv i Norge er K.A. Rasmussen på Hamar. De er egentlig en leverandør til gullsmeder og tannleger etc. Men de selger også mynter og barrer til investorer.

Vær obs på merverdiavgift og formueskatt:
Gull & sølvmynter regner fortsatt som som lovlig betalingsmiddel for privatpersoner, og det blir derfor ikke beregner MVA på mynter ved kjøp. Gull og sølvbarrer derimot regnes ikke som betalingsmiddel, og derfor må du betale 25% MVA. Derfor bør du kjøpe mynter som veier mye, fremfor å kjøpe barrer. Det er heller ingen formueskatt på mynter dersom det er under 1 million. Skal du kjøpe gjennom et firma bør du forhøre deg med Skatteetaten.

Bli med på innsiden i Investorgruppen og møt andre investorer.
Få også siste nytt fra bloggen, samt tips og råd helt gratis
.