søndag 17. november 2019

3 regler ved investering i kunst


Om du er erfaren eller nybegynner kunsthandler er det 3 regler du må følge om du skal investere i kunst. Som investor er målet at bildet skal stige i verdi på sikt. For en nybegynner kan det være vanskelig, men dersom du følger de 3 grunnreglene er det stor sjanse for at du ikke kjøper katta i sekken.

Vi har snakket med en kunstner og eier av galleri, og han har drevet med antikviteter hele livet, og dette er grunnreglene man må huske ved investering i kunst. Hans beste tips ved kjøp er:

Regel 1)
Sats på etablerte kunstnere. Kjøp malerier som de store galleriene tar inn til utstilling. Dette et tegn på at bildet kan øke i popularitet og verdi på sikt. Sjekk ut nettsiden til eks: Nasjonalmuseet 

Regel 2) 
Bildet må være signert, og ha bevis at det er ekte. Sertifikat er ofte klistret på baksiden av bildet. Signatur er ofte på fremsiden nede til høgre.

Regel 3) 
Begrenset opplag. Det beste er at det kun finnes et bilde. Men mange kunstnere lager flere opplag av samme bilde (Eks: Pushwagner). Opplaget bør være under 300 stk. Er det over 300 stk blir det for mange i sirkulasjon, og bilde er ikke lenger så ettertraktet av samlere.

Husk at det alltid er lurt å kjøpe noe man selv liker, og vil ha hengene på veggen. Et siste tips er at kunst ofte stiger i verdi etter at kunstneren går bort. Et typisk eksempel på dette er Pushwagner.

Få oppdateringer fra bloggen, bok anbefalinger, tilgang til lukket forum for investeror etc.
Bli gratis medlem i Investorgruppen her.